ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Ο πολιτικός φορέας «Εθνεγερσίας», καταγγέλλει ενώπιον του λαού, της ιστορίας και της δικαιοσύνης, ως υπευθύνους των καταστροφικών πυρκαγιών της Δευτέρας, 23/07/18, ως βασικό και κύριο υπεύθυνο τον Κ. Σημίτην, τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος, τους συνεργάτες αυτού και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων της βουλής από τότε που η κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ κατάργησε την επιτροπή εκτάκτων αναγκών, η οποία προστάτευε τον λαό και άμβλυνε τις καταστροφές της εθνικής οικονομίας, διότι της επιτροπής αυτής προΐστατο Στρατηγός και έκαναν με αυτό επίδειξη Δημοκρατικών αρχών. Χωρίς να σκεφθούν οι άμοιροι, ότι με αυτό ο Μεγάλος αδελφός, αφόπλιζε τους Έλληνες από την προστασία των από κάθε είδους μαζικών καταστροφώνː Θεομηνιών, πλημμυρών, σεισμών, πυρκαγιών, κ.λ.π..

Και είναι άπαντες οι ανωτέρω υπεύθυνοι, βάσει της αρχής των προγόνων μας, «οι κυβερνώντες είναι υπεύθυνοι για ότι κάνουν και ότι παραλείψουν να κάνουν» διότι, αφού κατάργησαν το όργανο προστασίας του λαού και του εθνικού πλούτου ΔΕΝ οργάνωσαν στη θέση του ένα άλλο με δικό τους όνομα και δικό τους αρχηγό, ώστε όταν έρχεται μια μεγάλη καταστροφή  να υπάρχει ένας να συντονίζει τις δυνάμεις που συμμετέχουν για τη σωτηρία του λαού και του εθνικού πλούτου, ήτοιː Πυροσβεστών μόνιμων και εθελοντών, δυνάμεων χωροφυλακής, δυνάμεων και μέσων Νομαρχίας – Δήμων – Πολιτικών υπηρεσιών, Υπαλλήλων του Δασαρχείου, Δυνάμεων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κ.λ.π. και εφόσον αυταί αι δυνάμεις είναι πολλαί και διάφοραι και εφόσον δεν έχει η πολιτεία ορίσει ένα γενικό Αρχηγό με έμπειρο επιτελείο, που να εκτιμά την γενική κατάστασιν και να επισημαίνει με προτεραιότητα τις επικίνδυνες περιοχές, ώστε να κατανέμει τα μέσα που έχει, ανάλογα με την επικινδυνότητα κάθε περιοχής, να βγάζει μια απόφαση και να επιβλέπει την εφαρμογή της. Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει Συντονίζουσα αρχή, τώρα ο καθένας ενεργεί με το δικό του Εγώ και γνώμη και προς την δική του κατεύθυνση και οι άλλοι ενεργούν προς άλλες κατευθύνσεις και το τελικό έργο όλων είναι πολλοί νεκροί εκ του λαού και μέγιστη καταστροφή της εθνικής οικονομίας, π.χ. επί της οδού Μαραθώνος, εκεί που ξεκινά η οδός προς ΜΑΤΙ, ευρίσκονταν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Οι μεν έστελναν τους πολίτες που έφθαναν εκεί προς το ΜΑΤΙ και οι άλλοι τους έστελναν προς την Ν. ΜΑΚΡΗ. Όσοι κινήθηκαν προς ΜΑΤΙ εκάηκαν ζωντανοί, όσοι κινήθηκαν προς Ν. ΜΑΚΡΗ εσώθησαν κ. Τόσκα. Η επιτροπή ή Σώμα , αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που είχαν υποχρέωση οι Κυβερνήσεις Σημίτη και οι άλλες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα να συγκροτήσουν, έπρεπε να έχουν την εξής οργάνωση και δράση σε γενικές γραμμέςː

Α. Διοικητής Στρατηγός, διότι οι αξιωματικοί εκπαιδεύονται μια ζωή να συντονίζουν διάφορες μονάδες δια την επίτευξη ενός βασικού σκοπού και ως εκ τούτου δύναται να συντονίσει Πυροσβέστες μονίμους και εθελοντές και εναέρια πυροσβεστικά μέσα , αεροπλάνα, κ.λ.π., Δασικούς, Αστυνομικούς, Πολιτικές υπηρεσίες, στρατιωτικές μονάδες, που στις περιπτώσεις αυτές αποδίδουν μέγιστον έργον, λόγο της άρτιας οργανώσεως των και της πειθαρχίας των και να έχει ένα καλό αποτέλεσμα, κ. Τόσκα. Εσείς είχατε κάποιον να το κάνει αυτός; Και γιατί ΔΕΝ το έκανε;

Β. Να υπάρχουν στο επιτελείον αυτής της ομάδος τουλάχιστον 2 έμπειροι ανώτατοι Πυροσβέστες, 2 Πιλότοι πυροσβεστικών σκαφών, 2 έμπειροι Δασάρχαι, 2 ανώτεροι Αξιωματικοί της Αστυνομίας και 2 έμπειρα στελέχη της εκτελεστικής εξουσίας (κυβερνήσεως) οι οποίοι θα είναι εξουσιοδοτημένοι να διοικούν και να διατάζουν τις πολιτικές υπηρεσίες Νομαρχιών, Δήμων, Λιμανιών, Αεροδρομίων, κ.λ.π.. Τα είχατε εσείς κ. Τόσκα;

Γ. Μόλις εμφανίσθει πυρκαγιά θα απογειώνονται αμέσως2 ελικόπτερα, που στο κάθε ένα θα υπάρχει ένας έμπειρος πυροσβέστης και ένας Δασάρχης και κάποιος άλλος γνώστης της περιοχής που καίγεται. Αυτοί θα ελέγχουν από ψηλά ολόκληρη την περιοχή, θα επισημαίνουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου και θα ενημερώνουν την Διοίκηση δια τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, δια την πρόληψη συμφορών, αυτοί που βλέπουν όλο το έδαφος και τη φωτιά. Αυτοί θα διευθύνουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που θα αδιάζουν το νερό. Ενώ σήμερα ο κάθε αεροπόρος, αδειάζει το νερό όπου αυτός κρίνει απαραίτητο και τις περισσότερες φορές πάει άχρηστο, διότι προς άλλην πιο επικίνδυνη κατεύθυνση κινείται η φωτιά. Δηλαδή χωρίς κεντρικό σχέδιο και έλεγχο, όλα γίνονται τυχαία και όποιον εύρη ο θάνατος, κ. Τόσκα; Αυτή η αρχή εφαρμόσθει πρακτικά στην προχθεσινή φωτιά της Αττικής.

Δ. Υπάρχουν και άλλα μέτρα δια την πρόληψη των Πυρκαγιών. Όπως να επιτηρούνται και να αστυνομεύονται, αυστηρά όλες οι επικίνδυνες περιοχές, τις επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού, που δεν είναι πολλές, έστω και με προσωπικήν επιστράτευσιν.

Εσείς κ. Τόσκα τα είχατε κάνει όλα τα προηγούμενα και σας καμάρωσα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΑ, την Παρασκευή 27/07/18 και ώρα 20.00, που χαμογελούσατε ειρωνικά όταν σας ρωτούσαν αν υπήρξαν παραλήψεις στην πυρκαγιά της Δευτέρας και κάηκαν τόσοι άνθρωποι; Ήσασταν ήρεμος ελαφρά είρων και απαντούσατε ψυχρά στις ερωτήσεις που το ύφος σας έλεγε,τι ρωτάτε εμάς αφού γνωρίζετε ότι εσείς και τα θύματα είστε υπεύθυνοι. Και ούτε την παραμικρά ευθύνη αναγνωρίσατε, ούτε συγνώμη ζητήσατε, ούτε άκουσα λέξη συμπόνιας προς τους συγγενείς των θυμάτων. Σας συγχαίρω διότι γνώρισα τον πιο αναίσθητο άνθρωπο στη ζωή μου.

Η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», 28 Ιουλίου του 2018 στη σ. 10, γράφειː σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC, για το αν ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε έγκαιρα. Ο Καμμένος δήλωσε (Αγγλική) «…Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το πρόγραμμα του ΝΑΤΟ. ΔΕΝ επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις μας να δράσουν την ίδια ώρα με την πολιτική Προστασία». Άπαντες οι πολιτικοί, Δημοσιογράφοι και όλοι οι Έλληνες πρέπει να υποχρεώσουμε τον Καμμένο σε παραίτηση, διότι ως Έλλην υπουργός, υποχρεούται να υπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα των Ελλήνων και μετά των συμμάχων. Ώς άτομο πιστεύω ότι ψεύδεται ο Καμμένος, ΔΕΝ υπάρχει τέτοια εντολή του ΝΑΤΟ. Την επικαλέσθει δια να καλύψει την Κυβέρνηση του που ακολουθεί την πολιτική Σημίτη, κατ εντολή του Μεγάλου αδελφού, ότι η παρέμβαση του στρατού είναι φασιστική και δεν ανταποκρίνεται στα Δημοκρατικά αισθήματα του λαού. Θα μου πείτε αυτά που λέω είναι παράλογα, γιατί εσείς πιστεύετε , ότι οι πολιτικοί μας ενεργούν με τη λογική και όχι με τις εντολές του Μεγάλου Αδελφού;

Την παρούσα καταγγελία έγραψα την 27/07/2018 και την έστειλα σε δύο εφημερίδες να την δημοσιεύσουν, αλλά δεν την δημοσίευσε καμία και την παρούσα, βελτιωμένη θα την στείλω προς δημοσίευση.  Επειδή όμως ενδέχεται να μην την δημοσιεύσουν, παρακαλώ όλους τους Έλληνες που θα την διαβάσουν, να την βάλουν σε όλα τα Σάϊτ του διαδικτύου και όπου αλλού μπορούν και να στείλουν μια φωτοτυπία εις όποιον εισαγγελέα γνωρίζουν. Συγχρόνως τους παρακαλώ να βοηθήσουν και να παρηγορήσουν τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Και  τώρα οι δικαστικοί μας θα ενεργήσουν ως η ανεξάρτητη αρχή που ορίζει το σύνταγμα και έχουν καθήκον ή ως δούλοι του μεγάλου αδελφού μην ταράξουν την μάσα των τρωκτικών υπηρετών, του Μεγάλου αδελφού; Οψόμεθα.

Πάντως μέχρι σήμερα δεν αντελήφθην ουδεμία σοβαρά ενέργεια της δικαιοσύνης μας δια τον καταλογισμό ευθυνών στους υπεύθυνους που υπάρχουν.. Το Σύνταγμά μας, άρθρο 93, παράγραφος 4, γράφει «Τα δικαστήρια υποχρεούνται όπως μη εφαρμόζων νόμον, το περιεχόμενο του οποίου αντίκειται προς το Σύνταγμα». Με το ίδιο πνεύμα έχουν συνταχθεί και τα άρθρα 87 και 111 και το άρθρο 48 γράφει ότι εις περίπτωσιν κινδύνου δύναται να χρησιμοποιούν και τις ένοπλες δυνάμεις, πράγμα που δεν έκαναν μέχρι σήμερα, διότι το θεωρούν φασιστικό μέτρο. Βεβαίως οι πολιτικοί μας για να καταπατούν το Σύνταγμα μας αναθεώρησαν το άρθρο 86 του Συντάγματος και έδωσαν ασυλία στον εαυτό τους και υποχρεώνουν τους δικαστές να μην οδηγούν στο ακροατήριο τις υποθέσεις που τους ενοχλούν, αλλά να τις στέλνουν στη βουλή και μόνον αν η βουλή το εγκρίνει να κατευθύνονται στο ακροατήριο. Αυτό όμως είναι σαφώς αντισυνταγματικό, διότι το βασικό πνεύμα του Συντάγματος είναι σαφέστατα ότι, άπαντες οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου και το διορθωμένο άρθρο 86, υπό της βουλής και μη ψηφισθέν υπό του λαού, είναι αντισυνταγματικό, διότι δημιουργεί μια κάστα πολιτών με περισσότερα προνόμια των υπολοίπων πολιτών. Άρα άκυρο δια τους σωστούς και ανεξάρτητους εισαγγελείς οι οποίοι υποχρεούνται να καλέσουν εις απολογία όλους τους υπευθύνους των πρόσφατων πυρκαγιών που έδωσαν μαρτυρικό θάνατο ,πλην της καταστροφής της εθνικής οικονομίας, ίσως περισσότεροι των 100 ανθρώπων. Και αν δεν προσέλθουν να διατάξουν την βίαιη προσαγωγή των υπό της Αστυνομίας.

Άλλη μια σοβαρά ευθύνη της πολιτείας είναι που όχι απλώς έκανε στραβά μάτια και οι εξυπνάκηδες έχτιζαν σπίτια μέσα στα δάση, αλλά τους έδιδε και ρεύμα και νερό και αφού πλήρωσαν ένα χαράτσι στην Εφορία, νομιμοποίησαν τις παράνομες κατασκευές, έτσι γέμισαν τα δάση σπίτια. Θα ήταν καλό αν συγχρόνως η πολιτεία λάμβανε και μέτρα προστασίας αυτών από πυρκαγιά του δάσους, που κάποτε θα ανάψει, από απροσεξία κάποιου ή έστω και από κεραυνό. Τότε χωρίς η πολιτεία να έχει μελετημένη ρυμοτομία με δρόμους, προς όλες τις κατευθύνσεις και κέντρα πυρόσβεσης μέσα στο δάσος θα ακολουθήσει συμφορά σαν την προχθεσινή. Και εάν δεν οργανώσουμε σώμα αντιμετωπίσεως εκτάκτων αναγκών και σχέδιον εύχρηστο δια την πυρόσβεση των κατοικημένων δασικών περιοχών, να είστε βέβαιοι όλοι και οι δικαστικοί ότι θα ξαναζήσουμε τις πρόσφατες καταστροφές.

Ελάχιστοι  σώθηκαν από αυτούς που κινήθηκαν προς το ΜΑΤΙ . Οι υπόλοιποι που κινήθηκαν προς τη θάλασσα, κάηκαν διότι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που ήτο κοντά στη θάλασσα, είχαν καλά με σήτα και συρματόπλεγμα ή μάντρα φράξει κάθε έξοδο προς τη θάλασσα και δεν βρήκαν  ούτε μια δίοδο εξόδου στη θάλασσα και κάηκαν , κ. Τόσκα. Εσείς όμως εισπράξατε εκατομμύρια από αυτούς και αναγνωρίσατε τις οικοδομές τους ως νόμιμες, χωρίς να τους υποχρεώσετε να ανοίξουν διόδους διαφυγής προς τη θάλασσα και σε άλλες κατευθύνσεις και κάψατε ζωντανούς τόσους ανθρώπους και ειρωνεύεστε εμάς ότι δεν ξέρουμε τι λέμε. Η κατάργηση της Επιτροπής προστασίας του λαού, από έκτακτες ανάγκες και η μη δημιουργία άλλης στη θέση της, είχε ως αποτέλεσμα την τραγική καταστροφή της Δευτέρας 23/07/18, τον προ μερικών μηνών  πνιγμό 21 ανθρώπων από τις πλημμύρες της Μάνδρας, την επανάληψιν προ ολίγων ημερών παρόμοιων καταστροφών στη Μάνδρα και την καταστροφή  από τις πλημμύρες της Αττικής, προ δύο ημερών εκατοντάδων αυτοκινήτων , κ. Τόσκα. Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση κινητοποίησε άριστα τον κρατικό μηχανισμό όπως μας είπες με καμάρι κ. Τόσκα και απορούσες που οι παρόντες δεν χειροκρότησαν και δεν σας συνεχάρησαν σαν ήρωες. Και επισφράγισε τη Δόξα σας ο Καμμένος δηλώνοντας ψευδόμενος ότι, δεν χρησιμοποιήσατε το στρατό για να σώσετε τους καιγόμενους, διότι ΔΕΝ το επέτρεψε το ΝΑΤΟ.

Αγαπητοί μου Έλληνες, οι πολιτικοί μας φρόντισαν να μας διασκεδάσουν για της απώλειες  εις ανθρώπους και εθνικό πλούτο που θρηνήσαμε αυτές τις μέρες. Δήλωσαν όλοι με καμάρι «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, να γίνουν εκλογές». Αρκετά, ξεπεράσατε αγαπητοί πολιτικοί μου και τους παλιάτσους, σιχάθηκα με την υποκρισία σας και τη δειλία σας. Δύο χρόνια μασάτε την ίδια καραμέλα, για να κοροϊδεύετε τον λαό. Δεν θέλετε εκλογές. Όποιο κόμμα θέλει, να παραιτηθούν όλοι οι βουλευταί του και οι επιλαχόντες και θα γίνουν εκλογές, υποχρεωτικά στις περιφέρειες που χήρεψαν θέσεις. Εφόσον το κυβερνών κόμμα πάρει στις περιφέρειες αυτές ποσοστά πολύ μικρότερα του 34%, που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές, χάνει την «Δεδηλωμένη» και ακολουθούν πλέον γενικές εκλογές. Κυριάκο μην κάνεις τον ανήξερο, φθάνουν οι θεατρινισμοί και η χονδρή κοροϊδία του λαού.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της «Εθνεγερσίας»

Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ

 

About Author

Connect with Me: