ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Το ιστορικό

Τρείς τα ξημερώματα της 28 Οκτωβρίου του 1940, o Μουσολίνι απέστειλε ιδιόχειρο τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά, στην οικία του στην Κηφισιά, με τον Ιταλό Πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι. Απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε να καταλάβει θέσεις στρατηγικής σημασίας (λιμάνια και αεροδρόμια) για τις ανάγκες, ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Όταν διάβασε το κείμενο ο Μεταξάς, στρέφει το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απαντά στα γαλλικά, την ιστορική φράση: «Alors, c’est la guerre»,  αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση του στα ιταμά ιταλικά αιτήματα, εκφράζοντας το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα και την άρνηση της υποταγής. Αυτή η άρνηση περνά στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ».

 

Ο πόλεμος

Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο. Η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο.

Με την κήρυξη του πολέμου συνελήφθησαν  1000 Ιταλοί κατάσκοποι, τους οποίους γνώριζε το καθεστώς Μεταξά και οι οποίοι δρούσαν στην Πελοπόννησο.. Μια από τις επιτυχίες του καθεστώτος, ήταν η μυστική επιστράτευση που έγινε πολύ πριν την 28η Οκτωβρίου. Σημαντικός αριθμός του στρατού είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Αλβανία, όπου έγιναν διακριτικά στρατιωτικές ασκήσεις και αναγνώριση εδάφους. . Όταν έγινε η γενική επιστράτευση, οι άνδρες είχαν 5 μέρες για να παρουσιαστούν. Σχεδόν όλοι παρουσιάστηκαν την πρώτη μέρα. Πλήθος  διασήμων και «παιδιά καλών οικογενειών» πήραν μετάθεση στην πρώτη γραμμή του πυρός, βάζοντας μέσον. Ανάμεσα τους οι ακαδημαϊκοί Αλέκος Λιδωρίκης, Σπύρος Μελάς. Οι Οδυσσέας Ελύτης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Άγγελος Τερζάκης, Νίκος Καββαδίας,  κ.λ.π..

Οι Ιταλοί, είχαν πολλές απώλειες. Πολέμησαν με επιμονή και σε πολλές περιπτώσεις, έδειξαν γενναιότητα.

Ο Μεταξάς αν και ήτο φιλογερμανός είχε αποφασίσει να συνταχθεί με τη Βρετανία, διότι είχε διαγνώσει, ότι αυτόν τον πόλεμο ο άξονας θα τον χάσει και η Ελλάδα ως ναυτική χώρα έπρεπε να συνταχθεί με τη ναυτική δύναμη της εποχής. Οι Ιταλοί κατάσκοποι έστελναν αναφορές στον Μουσολίνι ότι η Ελλάδα είναι ανέτοιμη για πόλεμο και θα είναι μια εύκολη νίκη. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες, ο Μουσολίνι προγραμμάτιζε να παρελάσει στην Αθήνα πάνω σε λευκό άλογο σε 15 μέρες από την κήρυξη του. Αντίθετα  ο Γκράτσι  του έδινε τις σωστές πληροφορίες για  την ετοιμότητα των Ελλήνων, εφόσον γνώριζε τον Μεταξά από το 1917 και αγνοούσε πότε θα κηρυχθεί ο πόλεμος. Δεν ήταν μέλος του φασιστικού κόμματος και δεν υποστήριζε την φασιστική ιδεολογία του. Όταν την άνοιξη του 41, οι Ιταλοί αποφασίζουν τη μεγάλη αντεπίθεση, ο Μουσολίνι βρίσκεται στο μέτωπο, για να τονώσει και να εκβιάσει ψυχολογικά τους στρατηγούς, που ως τότε  είχε αντικαταστήσει. Ήταν ο μοναδικός από του ηγέτες ΒΠΠ που βρέθηκε τόσο κοντά στην πρώτη γραμμή. Οι αντίπαλοί του μετά τον πόλεμο τον κατηγόρησαν, ότι χάθηκε ο πόλεμος, διότι όλοι οι στρατηγοί, ήταν ρουσφετολογικές επιλογές και ανίκανοι να κερδίσουν. Σε αυτό δεν είχαν και άδικο. Τα κριτήρια του ήταν πάντοτε υποκειμενικά..

Τα αίτια του Ελληνοϊταλικού πολέμου δεν περιορίζονται μόνο στην επεκτατική πολιτική του Μπενίτο Μουσολίνι και στα χιμαιρικά σχέδιά του, για την ανασύσταση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, αλλά εντοπίζονται στις αρχές του περασμένου αιώνα, όταν μετά την ενοποίησή της το 1871, η Ιταλία άρχισε να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο Μουσολίνι, ως μέλος της (Intelligence Service), όπως αναφέρει στο Βιβλίο του, Μεγάλες Απάτες, ο Γεώργιος Αϋφαντής, «…εκήρυξε τον πόλεμο κατά της Ελλάδος κατ’ εντολή του Winston Leonard Spencer-Churchill. Απώτερος σκοπός της Αγγλικής μυστικής υπηρεσίας και του Churchill ήταν να καταλάβει την Ελλάδα και να οργανώσει εμφύλιο σπαραγμό στον Ελληνισμό. Γεγονός που πέτυχαν με την κατάληψη της Ελλάδος. Κατέστρεψαν τον Ελληνισμό, με τον εμφύλιο που προόριζαν να τελειώσει το 1951 με 1952.  Η αποτυχία τους να καταλάβουν την Φλώρινα στις 12/02/49, οδήγησε  και στον κατακερματισμό των σχεδίων τους. Την διαταγή επιθέσεων των συμμοριτών κατά της Φλωρίνης, είχε συντάξει Άγγλος αξιωματικός επιτελής. Σοβαρές ενδείξεις επ’ αυτού είναιː

Α) Το ότι ο ΧΊΤΛΕΡ εξεμάνει κατά του Μουσολίνι και δεν του μιλούσε, διότι δεν τον προειδοποίησε για την επίθεση κατά της Ελλάδος.

Β) Στις 11 η ώρα της 28ης Οκτωβρίου ο Churchill, κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς του και τους έδωσε εντολή  να κηρύξουν αμέσως, εμπάργκο κατά της Ελλάδος, το οποίο ήρθε την άνοιξη του 1943, όταν κατά τον Ερυθρό Σταυρό είχαν πεθάνει από πείνα 255.000 χιλιάδες Έλληνες, διότι δεν επέτρεπαν ούτε τα πλοία του Ερυθρού Σταυρού να πλησιάσουν την Ελλάδα και να ξεφορτώσουν Αλεύρι και τρόφιμα. Ένας Υπουργός ρώτησε, γιατί κύριε Πρόεδρε; «διότι τα πλοία του Ερυθρού Σταυρού που θα πηγαίνουν τα τρόφιμα, για τους Έλληνες, θα τα παίρνουν τα στρατεύματα κατοχής και εμείς δεν θα πρέπει να τα συντηρούμε» Δηλαδή πριν ακόμα οι Ιταλοί καταλάβουν την Ελλάδα και πριν κριθεί ο Ελληνό-Ιταλικός πόλεμος, ο Churchill, έβλεπε ως κατεχόμενη την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει τα περεταίρω σχέδιά του. Αγαπητοί μου Έλληνες από τις μελέτες που έκανα, κατέληξα, στο συμπέρασμα, ότι ο Churchill δεν ήταν απλώς Λόρδος, ήταν Εβραίος! Δεν ήταν μόνο Εβραίος, ήταν και Σιωνιστής! Δεν ήταν μόνο Σιωνιστής, αλλά ήταν και στο Ανώτατο Στρατηγείο του Σιωνισμού, που διηύθυνε τον Β.Π.Π…..»

Το δυστύχημα είναι πως πάντα στην χώρα μας υπάρχουν πρόθυμοι κυβερνώντες, οι οποίοι θέλουν να δώσουν γη και ύδωρ, εκτελώντας με ακρίβεια τα συμφέροντα των Παγκοσμιοποιητών.  Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι συμβαίνει στην χώρα μας, είναι καλά προμελετημένα σχέδια και εμείς απλά κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου!. Ο κατακτητικός πόλεμος ποτέ δεν είχε τελειώσει. Τον συνέχιζαν άτυπα, αλλά αυτή την φορά δεν χρησιμοποιούν οβίδες, τανκς και όπλα. Έχουν δημιουργήσει νέα αόρατα όπλα.  Την αμάθεια, την τυφλή κομματική ταυτότητα, τον αποπροσανατολισμό, την διαφθορά των κρατικών μηχανισμών, κ.λ.π.. Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος.  Ήρθε λοιπόν η ώρα να υλοποιηθεί το σχέδιο «Φαιδώρα»!!

Τον Ιούνιο του  1988, ο   Γιόζεφ Λουνς,  γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ,   με απόρρητο έγγραφό του προς τον  Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Γκάσπαρ Ουάϊνμπεργκερ, αναφερόταν στο “σχέδιο φαιδώρα”, διαβεβαιώνοντάς τον, ότι αποτελούσε πλέον την “λυδία λίθο” για να  επιλυθούν τα προβλήματα, που αφορούσαν την Ελλάδα και τις σχέσεις της με την Τουρκία,  καθώς επίσης και την “τελική χάραξη” των συνόρων των κρατών της περιοχής της νότιας Βαλκανικής.

Το έγγραφο εκείνο είχε αριθμό πρωτόκολλου:

NA/SG-SECDEF/WASHDC/264/83 και έλεγε τα εξής :

1.- ΄Συμφωνούμε απόλυτα με το μνημόνιο σας της 20ης Μαΐου 1988. Έστειλα τον προσωπικό μου βοηθό  Van de Campen ο οποίος συζήτησε το θέμα με προσωπικότητες της Ελλάδας. Επεσήμαναν, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο Αιγαίο πέλαγος. Συμφωνούν για κοινή εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους από το 1994 και μετά. Παράλληλα θα αναγκαστούν οι σημερινοί αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, να αποδεχθούν την δημιουργία Μακεδονικού κράτους σύμφωνα με το “Σχέδιο Φαιδώρα” υποτίθεται έναντι της συγκεκριμένης πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Πελάγους.

2.- Ήδη ενημέρωσα τους συμμάχους και συμφωνούν όλοι με το σχέδιο. Τους παρακάλεσα να βοηθήσουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης να δοθεί έκταση στο ζήτημα αυτό σαν ειδησεογραφία και πολιτικό σχόλιο.
3.- Τελικά, η εφαρμογή του “Σχεδίου Φαιδώρα”, θα γίνει αφορμή για αλλαγή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτόν οι νέοι πολιτικοί ηγέτες θα είναι απαλλαγμένοι από τα φορτία των προβλημάτων των παλαιών.

Υπογραφή Γιόζεφ Λούνς, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά τα χρόνια, ένα πέπλο σιωπής, κάλυψε την ενημέρωση του Ελληνικού λαού, ώστε να μην καταστραφούν τα σχέδιά και τα  συμφέροντά τους. Εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν, για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, από τα ΜΜΕ, της αποδοχής του από την Ελληνική κοινωνία. Δηλαδή τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μας γάνωναν τον εγκέφαλο, ώστε να αποδεχθούμε την Γκιλοτίνα και την Γενοκτονία μας!!!

Αν και τα αρχικά σχέδια ήταν η αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου  και η οικονομική μεταφορά αρχικά της Δυτικής Θράκης και μετέπειτα  η διοικητική και η συνένωσή της με την Ανατολική. Τέλος η Δημιουργία «Μακεδονικού κράτους», με αρχικό πυρήνα τα Σκόπια και μεσοπρόθεσμα την συνένωσή του με την περιοχή που ανήκει διοικητικά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα τεθεί και το θέμα της Τσαμουριάς και έχει ο Θεός….

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ξυπνάμε, να ενημερωνόμαστε, να αναπτύξουμε κριτική σκέψη, ώστε να βλέπουμε που μας πάνε και να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια;

Μήπως πρέπει να μελετήσουμε καλά τις 2 εκπομπές της Εθνεγερσίας, ότι όλα τα κόμματα της Βουλής, εργάζονται έτσι ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τους σκοπούς του Μ. Άδελφού;

Τα αποτελέσματα των πράξεών μας, είναι πλέον ορατά. Τα βλέπουμε και τα ζούμε κάθε μέρα. Οι κυβερνώντες τούτο τον τόπο, προσκυνούν τους κατακτητές μας και εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές τους. Πρέπει στις ερχόμενες εκλογές να μην ψηφίσουμε κανένα από τα κόμματα της βουλής και κανένα από τα κόμματα του αναχώματος, που αυτοί δημιούργησαν, για να μας αποπροσανατολήσουν . Μόνο έτσι θα Ελευθερωθούμε και θα γίνουμε οι νοικοκυραίοι του οίκου μας!

Εαν Έλληνες κόψουμε τα δεσμά του παλαιοκομματισμού , ο οποίος ευθύνεται για την καταστροφή μας και ψηφίσουμε Νέα Ελληνικά κόμματα, που πραγματικά επιθυμούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας, Θα σωθούμε. Αυτά θα ακυρώσουν όλες τις συμβάσεις, όλες τις παραχωρήσεις και όλες τις μεταβιβάσεις (πωλήσεις του πλούτου μας) των εντεταγμένων κυβερνώντων μας, προς τρίτους, διότι αυτές είναι κατοχικές κυβερνήσεις, χωρίς την θέληση του λαού και είναι άκυρες. Αν συνεχίσουμε να τους ψηφίζουμε, θα δωρίσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ και αμετάκλητα, όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Έθνους μας και την γή του, στους κατακτητές μας. Θα πάει χαράμι το αίμα των ΗΡΩΩΝ μας της 28ης Οκτωβρίου του 1940;  Θα συνεχίσουμε να ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ τα ιδεώδη μας και τις αξίες μας ως ΕΘΝΟΣ;

 

Με εκτίμηση από το γραφείο

Της «ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ».

About Author

Connect with Me: