Μετά την υγειονομική δικτατορία και οικονομικός αρμαγεδώνας με τον χειμώνα που έρχεται. Ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί σε τραγωδία! «Να μάθεις να πετάς. Αύριο ίσως μας πάρουν και τους δρόμους» (Ναζίμ Χικμέτ).

Ελάχιστοι πλέον Έλληνες αμφιβάλλουν πως εκείνοι που ανακατεύτηκαν με την πολιτική, κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, στην πλειονότητά τους εκμεταλλεύτηκαν την εξουσία. Εδώ χάθηκε το Ελληνικό φιλότιμο, οι ίδιοι πλούτισαν και σχεδόν κανένας δεν τιμωρήθηκε!

Και φτάσαμε στην εποχή με τον κωδικό covid-19. Μονοπωλιακή πλέον η οικονομία με την «πανδημία». Τα μονοπώλια ελέγχουν απόλυτα την αγορά και καθορίζουν τις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο! Τεράστια τα κέρδη. Συγκρίνεται αυτό με το μεγάλο κραχ του 1929, όπου τα μονοπώλια θησαύριζαν ελέγχοντας την αγορά.

Αυτό που φοβίζει τώρα είναι ο υπερπληθωρισμός. Τον ζήσανε οι παππούδες μας στην Ελλάδα της Κατοχής, όπου χρειαζόταν εκατομμύρια για ένα κομμάτι ψωμί. Το χρήμα είχε χάσει την αξία του και η πείνα σκότωνε κόσμο. Είναι ο εξευτελισμός του χρήματος. Ήταν η εποχή που βασίλευαν οι μαυραγορίτες και ο δοσιλογισμός είχε γίνει επικερδές επάγγελμα.

Τι θα συμβεί με όσα γίνονται; Τα νερά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αχαρτογράφητα. Ακόμα και στις ΗΠΑ παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ!

Έρχεται ένας χειμώνας τελείως ανεξέλεγκτος και δεν υπάρχει προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το τεράστιο κύμα ακρίβειας που έρχεται, θα βάλει φωτιά σε είδη πρώτης ανάγκης. Τρόφιμα, ποτά, ψωμί, ΔΕΗ, νερό. Αν προσθέσουμε την μεγάλη ανεργία και τις απολύσεις που κάνει η κυβέρνηση σε όσους δεν έκαναν το «μπόλι», το μείγμα είναι εκρηκτικό.

Η Ελλάδα παρήγαγε τα πάντα, ήταν αυτάρκης στα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης και έκανε και εξαγωγές. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μας το απαγορεύουν οι «εταίροι», αυτή η διεθνής μαφία που έγινε δεσμοφύλακάς μας. Ακόμα και για τα εμβόλια οι διαταγές από έξω έρχονται. Στην Ελλάδα κουμάντο κάνουν οι ξένοι αφεντάδες και με τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη» η Ελλάδα έγινε αποικία της Γερμανίας.

Δεν παράγουμε λοιπόν, μόνον εισάγουμε. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις μόνο με εγχώρια παραγωγή. Τουλάχιστον αναπτύσσεις τον πρωτογενή τομέα, γεωργία, κτηνοτροφία, που είναι εφικτό και απλά χρειάζεται πολιτική βούληση. Δυστυχώς και εδώ δεν υπάρχει καμία  προσπάθεια να «γυρίσει ο τροχός».

Εμείς τι κάνουμε; Καταστρέφουμε την μοναδική δύναμη ανάπτυξης, τον μικρομεσαίο και την πρωτογενή παραγωγή! Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα ακόμη βήμα που φρενάρει τον τροχό της ανάπτυξης και γκρεμίζει την τελευταία ελπίδα.

Με τα απανωτά lock down κατέστρεψαν την οικονομία, χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τις φωτιές που άναψαν και τις στάχτες που άφησαν. Αστυνομικά μέτρα αντίθετα με το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους. Μέτρα ολοκληρωτικά, με στοχοποίηση μερίδας της κοινωνίας και νέες σπιναλόγκες!

Αυτή την πολιτική που δίχασε την κοινωνία, διέλυσε την οικονομία και έφερε χιλιάδες νεκρούς, αυτή την πολιτική συνεχίζουν με το μέτρο της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που θυμίζει μέρες Κατοχής… «θα πεθάνετε αν δεν κάνετε ό,τι διατάζουμε»!

Γιατί όμως τόση σιωπή στον αυταρχισμό από το πολιτικό σύστημα του «δημοκρατικού τόξου»; Υπάρχει συμφωνία και συναίνεση απέναντι στην αντισυνταγματικότητα των μέτρων; (εγκλεισμός, υποχρεωτικότητα, απολύσεις…). Υπάρχει κάποιος αόρατος συντονιστής και ποιος είναι αυτός; Ποτέ άλλοτε δεν συνέβησαν αυτά. Παραβιάζονται βασικοί κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλοι τους «μούγκα στην στρούγκα»;

Μια υγειονομική δικτατορία και ένα χρηματιστικό παιχνίδι, στο παιχνίδι των εμβολίων;

Αρχίζει να φαίνεται έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης και η λαϊκή αντίδραση δεν θα αργήσει. Οι τραπεζίτες που άναψαν τη φωτιά λένε πως αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει ποτέ. Τους βολεύει, διότι μεγαλώνουν τις περιουσίες τους. Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός, ελεγχόμενες μάζες τρομοκρατημένες. Τρομακτικές δυνατότητες κερδοσκοπίας.

Μια επιδημία, έστω και με τεχνητό ιό εργαστηρίου, την αντιμετωπίζεις με ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας και όχι με τις απολύσεις και τη διάλυσή του (με ιδιωτικοποίηση μονάδων υγείας και κλείσιμο νοσοκομείων). Υπάρχουν και τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο – για τον covid – και μόνον στην Ελλάδα δεν έρχονται. Τυχαίο;

Εν κατακλείδι: Έρχεται χειμώνας ανεξέλεγκτος, θα υποστούμε καταστάσεις που γνώρισαν οι παππούδες μας σε συνθήκες κατοχής. Προβλέπεται και εξόντωση οικονομική και κοινωνική, σε όσους δεν υποκύψουν στον εμβολιασμό!

Επιβάλλεται ανατροπή αυτού του πολιτικού-οικονομικού κατεστημένου. Χρειάζονται νέες δυνάμεις με αρχές ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Να σταματήσει η καταστροφική πολιτική, που δεν ξανάγινε από το 1974. Ο οικονομικός αρμαγεδδώνας με το τεράστιο κύμα ακρίβειας είναι ο εφιάλτης που έρχεται μαζί με τα χιόνια.

Όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης: «Από εμάς θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από εμάς θα εξαρτηθεί ο παράδεισος και η κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας».

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος

About Author

Connect with Me: